Tussen de barsten van een gebroken hart - Intro


Tussen de barsten van een gebroken hart


Intro

Het was alsof de lucht uit zijn longen werd geperst.. De vloer onder zijn voeten verdween. De kilte bereikte zijn binnenste terwijl hij het uitschreeuwde. Het geluid dat uit zijn keel kwam was kermend.. het ging door merg en been. Zijn hart werd ijskoud en loodzwaar.. Niks leek meer te bestaan.. Het gewicht van zijn onuitgesproken emoties, dat hij alle jaren met zich meedroeg, werd hem eindelijk teveel.. Van achter sloegen twee armen om hem heen. Geen fysiek sterke armen. Maar zachte, tedere armen met een ongekende kracht.. Hij wist niet wat het was. Hij had het nog nooit eerder ervaren. Nooit eerder toegelaten.. En pas veel later zou hij het leren en het kunnen herkennen.
Maar op dat moment was er geen kracht sterker dan van deze twee armen.. de tedere armen die hem vasthielden en hem de ruimte gaven om eindelijk in te storten.

Zet elke TV, radio, film of muzieknummer aan en het gaat over liefde. Luister vervolgens naar gesprekken van mensen, en ook daar vindt je 'liefde' als dagelijkse gespreksstof. Iedereen zoekt het. Iedereen wil het. We willen allemaal niet dat het ons leven overneemt en het doet het toch. We hebben allemaal onze eigen definitie. En uiteindelijk is er geen beter verhaal dan dat van jouzelf.. Maar probeer het in woorden te brengen, en alles schiet tekort. Want puntje bij paaltje moet je het voelen. Puntje bij paaltje zal niemand vinden in haar ogen wat jij vindt. Uiteindelijk kan zij nooit voor een ander betekenen wat zij betekent voor jou. Want zij was geschapen uit jouw rib. Ze was jouw ‘soulmate’.. Zij was jouw redding. En jij was het hare.








Reacties

Populaire posts