The first night of Ramadhan

Salaamoe Aleykoem wa Rahmatullahi wa Barakatuhu akhawaat,

Het is zover alhamdoellilaah! De eerste nacht van de Ramadhaan van 2018 is aangebroken.
Begin sterk lieve akhawaat! Pak de Qur'an op en omarm deze maand met je gehele hart!

"Ik heb de Boodschapper van Allah nooit de hele Qur'an in één nacht horen reciteren, het nachtgebed de hele nacht zien bidden of een hele maand zien vasten, behalve tijdens de (maand) Ramadan."

Deze hadith is van de Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) overgeleverd door Aisha (moge Allah tevreden met haar zijn) en staat vermeld in Sunan An-Nasaa’i (2182).

Deze prachtige hadeeth toont het belang van de Qur'an en de (extra) daden van aanbidding gedurende deze maand. Zet jezelf dan ook in om deze prachtige maand te benutten, opdat wij in sha Allah onze nafs kunnen verslaan en kunnen trainen om buiten de Ramadan ook makkelijker te bedwingen zijn.

Maak een dagprogramma voor jezelf in sha Allah ! Hier zal ik in sha Allah zo snel mogelijk een blog over schrijven! Maar het plannen van je ibaadah helpt om zoveel mogelijk te kunnen doen in sha Allah.

Ik doe du'a bij Allah Azza wa Djall dat Hij ons vasten accepteert, onze imaan versterkt en ons als betere moslims deze maand laat uitkomen, allahoema ameen!








Reacties

Populaire posts