Ramadhaanreeks part 1: The countdown

Salaamoe Aleykoem wa Rahmatullahi wa Barakatuhu akhawaat,

Vandaag een ander onderwerp in sha Allah. Ik hoor het geroezemoes toenemen.
Het komt er weer aan in sha Allah en we zijn ons er allen bewust van.
Sommigen meer dan anderen..
De prachtige maand Ramadhaan is in sha Allah slechts enkele maanden verwijderd van ons in sha Allah (volgens de app Ramadan Countdown: 79 dagen, 54 minuten en 25 seconden but who's counting). Dit betekend dat wij ons al bewust dienen te worden van de komst van deze belangrijke maand in sha Allah..
De Sahaba lieten zich ook nooit overvallen door deze gezegende maand:


It is reported that Mu'la b. Al-Fadl - Allah have mercy on him - said:
They (the salaf) used to supplicate to Allah for six months asking Him to get them to the month of Ramadan; and they used to supplicate for six months that Allah accepts [their fasting and other worship in Ramadan].

Abul-Qasim Al-Asbahani, Al-Targhib wa Al-Tarhib article 1761.

Dit betekend dat het in sha Allah hoog tijd is om ons leven onder de loep te nemen. Dit als wij in sha Allah wensen om het optimale te halen uit de Ramadhaan in sha Allah.
Natuurlijk betekend het allereerst veelvuldig du'a dat Allah Soubhana wa Ta'allah ons in leven laat tot deze gezegende maand. Dat Hij azza wa djall onze imaan enkel doet toenemen alvorens deze maand begint.
Nu zijn we allemaal bekend met de voedselvoorbereidingen alvorens deze maand begint, maar deze maand draait niet om eten. Het draait om aanbidding en om de Qur'an.
Dus laten we dit jaar in sha Allah massaal gaan voorbereiden opdat wij in sha Allah met een sterke imaan deze maand betreden opdat deze maand ons enkel verder omhoog zal helpen.
Ik zet hieronder een stappenplan waar we in sha Allah allemaal mee kunnen beginnen:

1. Vast alle dagen van de afgelopen Ramadhaan indien je dit nog niet gedaan hebt.
2. Doe veelvuldig du'a dat dit jouw beste Ramadhaan ooit wordt.
3. Maak een planning van suwwaar uit de Qur'an die je wilt kennen vóór de Ramadhaan begint.
4. Maak de Qur'an en het lezen hiervan al een dagelijkse bezigheid. Veel van ons streven ernaar de Qur'an uit te lezen gedurende de Ramadhaan maar vinden dit dan lastig of jagen er zo rap doorheen dat we de woorden niet altijd volledig tot ons kunnen nemen. Als wij de Qur'an een onderdeel van ons dagelijks leven maken zal het in sha Allah onze harten blijven verzachten en zullen we de Qur'an ook anders beschouwen gedurende deze prachtige maand.
5. Begin met het leren van de 99 schone namen van Allah als je deze nog niet kent. Dit soort kennis zal jouw leven (en jouw Ramadhaan) veranderen. Gebruik de verschillende namen van Allah in jouw dagelijks leven in sha Allah (benoem Hem bij Zijn verschillende namen).

De komende weken zal ik in sha Allah vaker Ramadhaan-countdown-blogs plaatsen met tips&tricks.

Moge Allah Azza wa Djall jullie zegenen, van jullie houden en dit jullie beste Ramadhaan ooit maken, al onze zonden vergeven en ons laten behorenn tot hen die zullen welslagen, ameen.



Reacties

Populaire posts